mili22
Aleksandar Milić Mili
Aleksandar Milić Mili srpski je kompozitor, muzički producent, aranžer i vlasnik diskografske kuće Miligram Music. Osnivač je grupe Miligram. Sa devetnaest godina komponovao je prvi hit, pesmu Ja ne pijem, u interpretaciji Harija Varešanovića i Harisa Džinovića. Zatim je osnovao vlastiti bend i snimio pesmu Neka me misli napuste. Godine 1996. komponovao je sve pesme na albumu Svetlane Ražnatović, a na tom albumu je potpisan i kao producent i aranžer. Osim sa Svetlanom Ražnatović, sarađivao je i sa Lepom Brenom i Anom Nikolić.
Stevan-Simeunovic
Stevan Simeunović
Steva Simeunović je srpski kompozitor i tekstopisac, i već decenijama jedan je od najvećih hitmejkera na estradi. Naime, sarađivao je sa našim najvećim zvezdama, a najviše sa Šabanom Šaulićem, Ljubom Aličićem, Anom Bekutom, Miletom Kitićem, Stojom Novaković, Aleksandrom Prijović i drugima.
Toma
Tomislav Zdravković
Toma Zdravković, bio je jugoslovenski pevač narodne muzike, te kompozitor i pesnik. U većini njegovih pesama violina daje melanholičnu atmosferu. Uglavnom je tekstove za pesme sam pisao i skoro uvek su bile autobiografske. Reč je o kafanskim, ljubavnim pesmama, kojima dodatni duh daje njegov umirujući glas, u kojima se uglavnom govori o neuzvraćenim ljubavima i patnjama. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i dan-danas veliki hitovi. Neke od najpoznatijih su Da l’ je moguće, Branka, Dotak’o sam dno života, Kafana je moja sudbina, Tužno leto, Prokleta nedelja i dr.
Rade-Vuckovic-image
Radoslav Rade Vučković
Rođen je u Kuršumliji. Sa 19 godina je stigao u Beograd i upisao Muzičku akademiju. Skoro svake večeri je nastupao u „Topčiderskoj noći“, u to vreme ovaj restoran je bio omiljeno stecište Beograđana. Njegove prve kompozicije u duhu narodne muzike su postale veliki hitovi. Najpoznatije pesme je uradio za Šabana Šaulića ali i za mnoge druge pevače: „Kako si majko, kako si oče“, „Dođi da ostarimo zajedno“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Dva galeba bela“, „Sneg je opet, Snežana“, „Sanela“, „Danima te čekam“, „Šumadijo, ko bi tebe ostavio“, „Rado, lepa Rado“ i „Nisam te se nagledao“. Komponovao je više od dve hiljade pesama, od toga samo za Šabana Šaulića više od stotinu. Sarađivao je između ostalih sa pevačima kao što su: Zoran Kalezić, Snežana Đurišić, Mitar Mirić, Džej Ramadanovski, Vida Pavlović, Dobrivoje Topalović, Ipče Ahmedovski, Ljuba Aličić i mnogi drugi.
Milorad-Mica-Nikolic
Milorad Mića Nikolić
Srpski kompozitor, instrumentalista, aranžer i pevač. Rođen je 21. aprila 1958. godine u Šapcu. Bio je prvi solista orguljaš u Evropi. Autor je mnogih pesama i hitova narodne muzike, a među najpoznatijima su “Lepotica grada” (Šaban Šaulić), “Кako mi nedostaješ” (Haris Džinović), “Ti, ona i ja” (Snežana Đurišić), “Srećo moja, moje zlato” (Vida Pavlović). Njagov orkestar je svirao i pratio Šabana Šaulića dugo godina. Takođe je napisao nekoliko pesama za pobednicu Evrovizije Mariju Šerifović. Bio je vlasnik produkcijske kuće Mega saund.
Dobrivoje-Ivankovic
Dobrivoje Ivanković
Doca Ivanković je rođeni pesnik, sa istančanim osećajem za narodnu liru. Rođen je 13. marta 1935. godine u Stepojevcu. Pun samopouzdanja postaje sam svoj majstor i od kraja 60-ih počinje i da komponuje pesme na svoje stihove. Već posle pesme “Uzmi sve što ti život pruža” bilo je jasno da je narodna muzika dobila jednog od najvećih autora svih vremena.